10 jaar WordPress!

WordPress slingers2

27 mei 2013 is alweer de 10e verjaardag van de eerste WordPress release!

WordPress is in 2003 gestart met weinig code om het publiceren van tekst op het web gemakkelijker te maken. WordPress is geboren uit een wensom een publicatie systeem te maken die gestroomlijnd is en gebruik maakt van PHP en MySQL en onder GPL licentie valt. De eerste versies van WordPress werden uitgebracht onder de naam b2/cafelog. Daarna werd besloten om door te gaan onder de naam WordPress. De eerste gebruikers waren op één hand te tellen.

De mogelijkheid om op WordPress.com een weblog te plaatsen was in eerste instantie alleen mogelijk op uitnodiging. In november 2005 werd het voor iedereen mogelijk om een weblog op WordPress.com te starten. Sindsdien maken vele webloggers de overstap om WordPress te gebruiken en is deze uitgegroeid tot één van de grootste open source projecten op het web. Inmiddels hebben al meer dan 60 miljoen personen een weblog via WordPress.com aangemaakt.

Omdat deze 10e verjaardag wel een feestje waard is roept WordPress alle fans op om hun eigen feestje te organiseren. Meetup Everywhere wordt gebruikt om dit coördineren en foto’s, video’s, tweets en andere berichten te verzamelen. Ook Hensel Hosting zal aanwezig zijn bij een meetup in Amsterdam. Organiseer of join een meetup en laat dit feestje niet ongemerkt voorbij gaan!

Kaart 2

Gerelateerde blogs:

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) ↓