Bestanden beheren via SFTP en Filemanagers

Deze maand zijn we begonnen met het beschikbaar maken van SFTP op shared hosting, wat uiteindelijk FTP(S) volledig moet gaan vervangen.

FTP is een zeer oude standaard om bestanden mee uit te wisselen (om bestanden van je computer op je website te zetten bijvoorbeeld). Van nature is het geen veilige standaard omdat daar destijds geen rekening mee was gehouden en gaat er nog wel eens wat mis met verbindingen waardoor het overzetten van met name grotere websites soms langer duurt dan nodig.

Om deze reden zijn we deze maand begonnen met het beschikbaar maken van SFTP. Hoewel de naam erg overeenkomt, is de standaard heel anders. Deze is veiliger, en heeft veel minder issues waardoor het sneller en betrouwbaarder werkt.

Een nadeel van SFTP is nog wel dat je er een apart programma voor nodig hebt en nog steeds bestanden 1 voor 1 moet uploaden. Daarom komt er ook binnenkort een File Manager aan, zodat je via het control panel bestanden kan beheren op je website, zonder apart in te loggen. Denk aan het uploaden van een .zip bestand, dat je vervolgens met een druk op de knop kan uitpakken. Wil je dit als een van de eersten testen, neem dan contact met ons op.

Gerelateerde blogs:

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) ↓