De 5.0-update van Zoom verbetert de codering, voegt beveiligingsfuncties voor vergaderingen toe

Omdat het COVID-19 virus zich snel over de hele wereld verspreidde, werden bedrijven gedwongen om een aantal snelle veranderingen door te voeren. Bijna van de ene op de andere dag werd de videoconferentie-app Zoom de mogelijkheid om lessen, zakelijke bijeenkomsten en gevoelige discussies te houden. Door de sterke toename van de populariteit werd het bedrijf ook gebombardeerd voor problemen met betrekking tot privacy- en beveiligingsfouten.

Zoom heeft met zijn 5.0-update een groot aantal veiligheidsverbeteringen aangekondigd. De nieuwe versie wordt geleverd met de AES 256-bits GCM-coderingsnorm, die de bescherming voor vergadergegevens verhoogt en de bescherming tegen hackers verbetert. Hoewel dit niet de end-to-end versleuteling is die Zoom ten onrechte zei te hebben ge├»mplementeerd, is het wel een verbetering voor de overdracht van vergadergegevens.  

Bij deze nieuwe update hoort ook een veiligheidspictogram dat een aantal beveiligingsfuncties van de zoomfunctie groepeert. U kunt het gebruiken om snel vergaderingen te vergrendelen, deelnemers te verwijderen en het delen van het scherm en het chatten in vergaderingen te beperken.

Klik hier om bij te werken naar Zoom 5.0

Bron: www.thenextweb.com