Dé dag voor webdesigners, geef je op of nodig je designer uit!

Webdesignerday

Een initiatief ter waardering van webdesigners is kortgezegd wat Webdesignerday is. Vrijdag 31 mei is de dag van de webdesigner. Vanaf nu kun je je design uploaden of je favoriete webdesigner voordragen. Ook kun je een stem uitbrengen op het design van je keuze.

Geïnspireerd door andere dagen waarop een beroepsgroep in het zonnetje wordt gezet, is er nu voor de eerste keer de jaarlijkse internationale Web Designer Day. Webdesigners zullen de waardering krijgen die ze eigenlijk elke dag verdienen.

printscreen webddEr is een wedstrijd voor het mooiste design, waarbij de winnaar wordt bepaald door het aantal stemmen dat een design krijgt. Er zijn fraaie prijzen in de wacht te slepen. Naast de winnende designs, worden er ook prijzen verloot onder alle designers, het is tenslotte een dag voor alle webdesigners! Maar natuurlijk kan iedereen vrijdag 31 mei zelf iets doen om zijn favoriete web designer in het zonnetje te zetten.

Webdesigners kunnen zichzelf opgeven, een design uploaden en klanten of fans uitnodigen hun stem uit te brengen. Collega’s, klanten en andere geïnteresseerden kunnen hun webdesigner uitnodigen zich in te schrijven op www.webdesignerday.com en hun stem uitbrengen. Omdat het een initiatief is voor webdesigners wereldwijd, is de website in het Engels. In de design gallery vind je de designs van webdesigners die zich al hebben aangemeld.

Is zo’n dag eigenlijk nodig? Wel wanneer we bedenken dat onze web designers 364 dagen geen tijd tot weinig aandacht krijgen. Denk na over al het complexe brainstormen, edits, re-edits en lange uren (inclusief weekenden) die gestopt worden in het maken van de website, op de manier die de opdrachtgever het wil. We vergeten de cruciale bijdrage die ervoor zorgt dat een website eruit ziet als het ideale visitekaartje. Kortom, zonder webdesigners geen functionele website. Als je het zo bekijkt, is een dag waarop we onze waardering uiten voor de webdesigner zeker gerechtvaardigd!

Hensel Hosting heeft de organisatie van deze dag op zich genomen, omdat zij vindt dat webdesigners hun eigen dag verdienen. Klanten kennen hun webdesigner vaak veel minder goed dan andersom. Web Designer Day is de dag om het werk van de web designer te erkennen en professionele expertise te bevorderen. “We zijn erg enthousiast over deze dag en de daaraan gekoppelde wedstrijd en hopen uiteraard dat iedereen meedoet! Als we hiermee veel webdesigners blij maken dan is de missie geslaagd”, aldus Rutger Hensel.

Er wordt nog hard gewerkt om de prijzenpot flink uit te breiden. Heb jij een leuk idee of aanbod voor sponsoring? Mail naar sponsors@webdesignerday.com

Doe ook mee met Webdesignerday!