EU registratie

EU logo

De komst van het .eu domein nadert. Om uw merknaam veilig te stellen kunt u de voorregistratie door ons uit laten voeren of u alvast opgeven voor de vrije registratie, zodat het geregeld is.

Fase 1 en 2 zijn bedoeld voor de voorregistratie die loopt van 7 december tot 6 april. Vanaf 7 april wordt het geheel vrij gegeven. Dit is goedkoper, maar u heeft het risico dat de naam al vergeven is.

Fase 1, Geregistreerde merken
Eenmalige kosten aanvraag met voorrang (fase 1) 145.00
Registratiekosten per jaar (indien registratie slaagt) 85.00

Fase 2, Bedrijfsnamen
Eenmalige kosten aanvraag met voorrang (fase 2) 195.00
Registratiekosten eerste jaar (indien registratie slaagt) 85.00
Registratiekosten tweede en volgende jaren 17.50

Fase 3, Overige namen
Eenmalige kosten (indien registratie slaagt) 15.00
Registratiekosten per jaar (indien registratie slaagt) 22.50

Wat krijgt u van ons voor dit tarief?

* Er wordt onderzocht of het geclaimde merk- of handelsnaamrecht voldoende is voor voorrangsregistratie. Indien dit niet het geval is, wordt u geadviseerd hoe dit eventueel hersteld kan worden.

* Het benodigde bewijs wordt verzameld en wordt op de juiste wijze ingediend.

* Indien de naam ten onrechte wordt toegewezen aan een ander, dan adviseren wij over de eventueel te nemen stappen om de naam alsnog toegewezen te krijgen. Er is een speciale arbitrageprocedure voor conflicten.

Geen creditering eenmalige kosten tijdens fase1 en fase2

U bent eigenaar van een merk- of bedrijfsnaam en komt in aanmerking voor het registreren van de domeinnaam in fase1 of fase2. Slagen wij er niet in uw merk- of bedrijfsnaam als EU-domeinnaam te registreren, dan worden de eenmalige kosten, in tegenstelling tot registratie in fase3, niet gecrediteerd.

Omdat een aanvraag tijdens fase1 of fase2 dus altijd geld kost, wordt uw aanvraag vooraf gecontroleerd door Merkenbureau Shield Mark, specialisten op het gebied van merkrecht. Mocht uw merknaam niet in aanmerking komen voor registratie in fase1, dan wordt u hierover geïnformeerd, zodat u niet onnodig kosten maakt.

Geïnteresseerd?

Stuur een email naar bestellen@hensel.nl met daarin de gewenste domeinnaam, de tenaamstelling, het Kamer van Koophandel nummer en/of Merkenrecht registratienummer en voor welke fase u in aanmerking wilt komen.