Google is begonnen met het verwijderen van FTP-ondersteuning van Chrome

Google Chrome-ontwikkel ontwikkelaars nemen stappen om ondersteuning voor het ophalen van document subresources via FTP en rendering van FTP-bronnen op het hoogste niveau te verwijderen. Als je momenteel navigeert naar FTP-Url’s, wordt er een mapvermelding of een download weergegeven, afhankelijk van het type bron.

Tijdlijn voor verwijderen FTP ondersteuning:

Chrome 78: start van verwijderen FTP ondersteuning.

Chrome 80 (Q1 2020): geleidelijke opkomst van FTP in stable.

Chrome 82: FTP-gerelateerde code en resources worden verwijderd.

Functionaliteitsrisico van het verwijderen van FTP:

Google Chrome zal ftp:// URL’s niet oplossen of herkennen. In plaats daarvan zal de browser proberen de standaard handler voor ftp:// URL’s aan te roepen zoals bepaald door het onderliggende platform. 

Technisch gezien, als Chrome FTP-ondersteuning verwijdert, zal de browser PDF-bestanden, afbeeldingen en andere bronnen van de FTP-sites downloaden in plaats van ze in de browser weer te geven. Wat dan wordt weergegeven in je browser is de lijst met de inhoud van elke FTP-map.

Mozilla overweegt ook een vergelijkbare verandering in Firefox. Hoewel het waarschijnlijk is om te zeggen dat als Google Chrome en Mozilla Firefox de ondersteuning voor FTP stoppen, er een grote kans is dat alle andere browsers soortgelijke veranderingen gaan maken.

Bron: https://chromestatus.com/feature/6246151319715840