Introductie SIDN DRS 4 niet vlekkeloos

SIDN LogoHelaas werkt het nieuwe systeem (DRS4) van SIDN nog niet. Met dit systeem worden alle .nl domeinen geregistreerd, verhuisd en gewijzigd. Nieuwe aanvragen zullen we ‘blind’ indienen, verhuizingen die niet op een specifieke datum verhuisd moesten worden, zullen we indienen als het systeem (stabiel) werkt.

Na bijna een jaar uitgesteld te zijn, bleek gedurende de zomer dat de implementatiedatum snel dichterbij kwam. Uiteindelijk werd de functionaliteit langzaam afgebroken vanaf begin vorige week, met als laatste het stilzetten van nieuwe registraties afgelopen vrijdag. Vandaag (de dag van de lancering) bleef het helemaal stil, tot om kwart over elf een email verscheen met de mededeling dat het systeem gelanceerd was. Vlak daarna kregen alle deelnemers een bestand met de zogenaamde handles (een systeem waarmee NAW gegevens hergebruikt kunnen worden, ten einde administratieve last bij adreswijzigingen te verminderen). En vlak daarna bezweek het systeem tijdens een kennelijk niet goed geteste herstart. Enkele uren daarna ontvingen de deelnemers daarvan bericht. We hopen in ieders belang dat het systeem snel weer werkt.
We houden jullie op de hoogte.

DRS4.0 tijdelijk niet beschikbaar
26-09-2006

Eerder vandaag berichtten wij u over de productiegang van ons nieuwe domeinnaamregistratiesysteem DRS4.0. De overgang verliep soepel.
In de eerste uren werden er al meer dan vierduizend aanvragen in het DRS probleemloos verwerkt. In het begin van de middag, 13:00 uur, werd bekend dat een update van de postcodetabel noodzakelijk bleek. Wij werden hierop gewezen door een aantal oplettende deelnemers. Tijdens een korte herstart van DRS4.0 werd dit probleem eenvoudig verholpen. Helaas zijn tijdens deze herstart complicaties opgetreden met diverse databases waardoor wij nu genoodzaakt zijn DRS4.0 in een onderhoudsvenster uit productie te nemen. Dit onderhoudsvenster zal naar verwachting enkele uren duren. Tijdens dit onderhoudsvenster kunt u uw aanvragen gewoon per email aanbieden en worden deze op volgorde van binnenkomst behandeld. Helaas is het tijdens dit onderhoudsvenster niet mogelijk uw registraties te verifiëren in onze Whois. We vragen uw begrip voor deze situatie en informeren u over de voortgang per email en website.

Bron: www.sidn.nl