Langzame websites worden op de vingers getikt door Google: blijf dus investeren in snel ladende websites

In een bericht op het Chromium Blog op maandag, heeft Google een toekomstige functie gemeld die gebruikers op de hoogte zal stellen wanneer een site langzaam laadt, terwijl het de sites die snelle ervaringen bieden beloont met een duidelijke badge.

“Badging is bedoeld om te identificeren wanneer sites zijn geschreven op een manier die ze over het algemeen langzaam maakt. Er wordt ook gekeken naar historische laadtijden (latencies),” aldus leden van het Chrome team.

In de toekomst, wanneer je een langzame website bezoekt, krijg je op het laadscherm een bericht te zien met de tekst “Laadt meestal langzaam” met een blauw-gekleurde voortgangsindicator. Voor de website die meestal snel laadt, zie je dan een groene voortgangsindicator. Google experimenteert momenteel met een nieuw systeem om de snelheid te bepalen waarmee websites in Chrome worden geladen. Dit is om de gebruikers te helpen of een pagina snel of langzaam wordt geladen. De bedoeling van Google is om de gebruiker een status te laten zien die hem of haar laat weten wanneer een pagina waarschijnlijk traag zal zijn, afhankelijk van het apparaat en het netwerk.

Google zegt echter dat haar plan om sites die snel of langzaam zijn te identificeren in geleidelijke stappen zal plaatsvinden. En op basis van steeds strengere criteria die naast snelheid ook andere factoren kunnen omvatten.

In elk geval moedigt Google ontwikkelaars aan om te beginnen met het optimaliseren van de prestaties van hun pagina’s. Kijk voor meer informatie over “best practices” voor het sneller maken van je website op www.henselhosting.nl – 5 stappen om uw website snel te laten laden.

Bron: blog.chromium.org