SIDN EPP Interface

SIDNZou het dit jaar gaan gebeuren? Zie de volgende email die we van SIDN (de .nl-registry) ontvingen. Een EPP interface betekent in de praktijk dat het verhuisformulier dat nu nog voor ELKE .nl-verhuizing nodig is (van de ene provider naar de andere provider) kan komen te vervallen. EPP is al jaren in gebruik bij de grote registries.

Voor SIDN staat 2009 in het teken van de ontwikkeling van een EPP-interface voor DRS. Dit omvangrijke project is in volle gang en wij informeren u als registrar graag over de vorderingen. Dit doen wij onder meer via het nieuwe DRS-EPP Weblog.

Het weblog is openbaar en u kunt het bereiken via http://weblog.sidn.nl/.

Op het weblog vindt u onder andere de volgende items:

  1. Keuzes en besluiten van SIDN m.b.t. EPP;
  2. Verslagen van taskforcemeetings en besluiten van de taskforce;
  3. Nieuws over de voortgang van DRS-EPP;
  4. Links naar relevante documentatie en tools voor een vloeiende overgang naar EPP.

Uiteraard heeft u de mogelijkheid te reageren op onze publicaties.

Deze week zal er gestart worden met het publiceren van de items die besproken zijn in de eerste meeting van de Taskforce EPP. Aansluitend volgen eerder gepubliceerde besluiten en gaan we gedetailleerder in op de processen binnen DRS-EPP.

Wilt u zeker weten dat u niets mist? Abonneer u dan op de RSS Feed van het weblog, of meldt u aan voor de e-mailnieuwsbrief. U wordt dan automatisch geïnformeerd wanneer er een update plaatsvindt.