Standaard homepage instellen

Een nieuwe functie is toegevoegd aan het Control Panel, genaamd “Standaard Homepage” (Default Homepage).

Met deze functie bepaal je waar je website als het ware “woont”, en het is erg positief voor SEO en conversie.

Standaard is je website namelijk toegankelijk op meerdere manieren:

  • http://www.voorbeelddomein.nl (meest gebruikt)
  • http://voorbeelddomein.nl
  • https://www.voorbeelddomein.nl (als SSL is ingeschakeld)
  • https://voorbeelddomein.nl (als SSL is ingeschakeld)

WordPress

Als je WordPress gebruikt, heb je daar ook ingesteld waar WordPress op draait onder Instellingen->Algemeen (Settings->General). Als een bezoeker van je website surft naar http://voorbeelddomein.nl en WordPress is ingesteld op https://www.voorbeelddomein.nl worden bezoekers al doorverwezen.

Echter, omdat WordPress hiervoor geladen moet worden (dat kan makkelijk meer dan een halve seconde kosten), wachten je bezoekers onnodig lang. Door dit via het Control Panel in te stellen gaat deze omleiding vrijwel direct. Tevens worden alle URL’s buiten WordPress om (bijvoorbeeld plaatjes) niet doorverwezen door WordPress.

[notification style=”warning” font_size=”12px” closeable=”true”] Belangrijk is dat de URL in WordPress, en de URL die je instelt in het Control Panel overeenkomen. Dus kijk eerst in WordPress onder Settings->General waar dit nu op ingesteld staat en gebruik die URL. Anders kom je in een oneindig cirkeltje terecht, wat opgelost kan worden door de verwijzing opnieuw correct in te stellen via het Control Panel. [/notification]

SSL

Deze functie is erg handig als je je website omzet naar https, bijvoorbeeld met Let’s Encrypt. Met het instellen van de juiste (https) URL via het Control Panel worden alle URL’s (plaatjes, pagina’s) direct doorverwezen naar de juiste (https) link. Zie ook onze handleiding; WordPress omzetten naar https.

SEO

Zeker bij het omzetten van je site naar https is deze verwijzing belangrijk. Alle links en zoekresultaten op internet wijzen in het begin nog naar de http versie van je website. Als elke inkomende zoekmachine of bezoeker dan langer moet wachten of een dode link tegenkomt is dat erg negatief voor SEO en conversie.

Published
Categorized as Blog