Waar gaat de nieuwe Brave Browser over?

Om uit te vinden waarom de Brave Browser steeds populairder is geworden voor gebruikers, hebben we dat voor je uitgezocht. Dit is wat je moet weten om te beslissen of Brave iets voor jou is.

Wat Brave browser onder andere bijzonder maakt is zijn snelheid en de privacybescherming die het biedt aan gebruikers, beide als gevolg van zijn agressieve reclameblokkeringsstrategie. De browser is gebouwd om advertenties en website trackers te blokkeren en biedt een manier voor gebruikers om bijdragen te sturen in de vorm van Basic Attention Tokens (BAT) naar websites en contentmakers. Dit is optioneel, maar een leuke manier om “dank je wel” te zeggen tegen de websites die je leuk vindt. U kunt ook (optioneel) BAT verdienen door advertenties te bekijken die niet op de pagina staan, maar die binnenkomen als een browserwaarschuwing.

Het bedrijf heeft ook gezworen dat het geen gebruikersgegevens op zijn servers opslaat en zal dat ook niet doen. “We houden gebruikersgegevens standaard uit onze Brave Vault”, schreef Eich in zijn inaugurele post in 2016. “Het is beter voor u en ons dat we geen van uw gegevens opslaan zonder uw toestemming.”

Daarnaast is de Brave browser gebaseerd op chromium, de open-source code die de basis vormt voor Google Chrome. Dat betekent dat het een redelijk standaardbrowser is waar webpagina’s moeten werken zoals u verwacht. Brave is ook compatibel met Chrome-extensies.

Kortom, Brave is de browser voor degenen onder u die gebruik maken van Chrome en om wat voor reden ook niet omgeschakeld zijn naar Firefox, ondanks dat Firefox meer op privacy is gericht. Het wordt geleverd met een mooi hulpmiddel voor het importeren van favorieten om het overstappen nog gemakkelijker te maken.

Als je Brave wilt proberen, kunt u het downloaden van de site van Brave Software.