Je Ongebruikte Domeinnaam Omzetten in een Winstgevende Website

Heb jij ook een of meerdere ongebruikte domeinnamen vastgelegd voor toekomstig gebruik? Dan is het nu tijd om te gaan profiteren van de potentiele inkomsten van die domeinen!

Iedereen kan gebruik maken van zijn of haar ongebruikte domein(en) om een aantal mooie winst-genererende websites te creëren met behulp van de gratis blogging software WordPress. Dankzij WordPress ben je in staat in no-time een volledig functionerende blog-stijl website te creëren en te beheren met behulp van een eenvoudige beheeromgeving. Ongeacht je ervaring met (internet)software, kunt je dit eenvoudig onder de knie krijgen en heb je eigen website zo online!

In eerste instantie moet de belangrijkste focus van je WordPress blog liggen op het aanbieden van informatie of nuttige inhoud waarvan je lezers kunnen profiteren. Met andere woorden, als je met je domein een eenvoudig toegankelijke bron van informatie bent, kun je daarvan in de toekomst de vruchten plukken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen artikelen te plaatsen over een onderwerp waar je zelf interesse in hebt, of veel van weet. Belangrijkst om hier te onthouden is: “content is king”; de inhoud bepaalt alles. Als de inhoud van je website nuttig/interessant is, is de eerste en belangrijkste stap gezet in het creeren van je niche-winst-machine.

Als je hebt vastgesteld dat je genoeg interessante inhoud op je WordPress site hebt geplaatst (op regelmatige basis een nieuw artikel plaatsen is goed voor zoekmachine resultaten) zullen zoekmachines beginnen om alle informatie die je biedt op te nemen. Hierdoor wordt je “geindexeerd” en uiteindelijk gerangschikt (ranking) binnen de zoeksystemen. Dit laatste is zeer belangrijk omdat het bepaalt hoeveel aantallen bezoekers uiteindelijk via deze zoekmachines op je website komen en dat bepaalt weer hoeveel winst je kan genereren met je weblog.

Als het balletje eenmaal rolt, en je krijgt wat verkeer op je website is het tijd om te beginnen met geld verdienen aan de inhoud van je blog. Een van de makkelijkste manieren om dit te doen is via AdSense contextueel adverteren van Google. Met behulp van AdSense ben je in staat advertenties te plaatsen op je website rond jouw eigen inhoud. En elke keer als een bezoeker op een van deze links klikt, verdien je een klein bedrag.

Hoewel het wellicht even duurt voordat je significante inkomsten kan genereren op deze manier, is het zeker mogelijk. Het is vooral een kwestie van “alle beetjes tellen”, en daarvoor hoef je niets meer te doen dan inhoud op je website plaatsen. Daarnaast is natuurlijk elk beetje geld dat je verdient met je website natuurlijk mooi meegenomen, want iets is beter dan niets! Dus maak gebruik van deze mogelijkheid, in plaats van je gereserveerde domeinen ongebruikt te laten wegkwijnen!

Om je op weg te helpen met profiteren beschrijven we hier een aantal stappen die je kunt doorlopen.

Als je al een domeinnaam bij ons hebt geregistreerd is het zeer eenvoudig hiermee te beginnen. Je kunt je website met enkele klikken upgraden naar een webhostingpakket (met WordPress weblog):

Log in op het customer care center, via www.managedomain.nl

Selecteer welke ongebruikte domeinnaam je wilt upgraden uit het overzicht en klik op het groene pijltje achter dit domein om up te graden.

Op deze pagina kies je het benodigde hostingpakket. Je kunt kiezen uit Personal, Professional of Small Business (WordPress heeft minimaal het Personal pakket nodig). Druk daarna op volgende. Je ziet dan een bevestigingsscherm van je aankoop en de transactie wordt afgerond. Gefeliciteerd! Je hebt net een upgrade van domeinnaam naar webhostingpakket voltooid. De volgende stap is het opzetten van WordPress en het genereren van inkomsten!

Als de upgrade is afgerond (je krijgt een automatische email), ga dan weer naar het Customer Care Center en klik op het domein waar WordPress op geinstalleerd moet worden. Klik daarna op “One Click Installer”.

Hier zie je het scherm dat een aantal simpele opties heeft voor de WordPress installatie. Tenzij je zeker weet waarom je wordpress in een subdirectory zou willen draaien kunnen we deze optie voorlopig negeren. Het is belangrijk om nogmaals goed te controleren of we de installatie inderdaad doen op het juiste domein. Nadat je voor ‘installeren’ hebt gekozen ben je bijna klaar. De WordPress installatie duurt een minuutje. Vervolgens kun je naar je domein surfen om de installatie af te ronden, door de titel in te voeren en door te gaan. Je krijgt dan een speciale log in voor het beheer van de website en als je kijkt hoe de website er dan uit ziet, dan zie je zoiets als dit:

Dit is het standaard thema dat je nieuwe WordPress gebruikt. Het is vrij eenvoudig maar zeer functioneel en je kunt dit gemakkelijk aanpassen met een aantal foto’s en natuurlijk – je goede artikelen. Wil je wat meer mogelijkheden verkennen voor het wijzigen van uiterlijk en functionaliteit van je WordPress site, dan is dit een geweldige plek om te beginnen: http://wordpress.org/extend/.

Hier vindt je duizenden thema’s en plugins om je site aan te passen en om je te helpen te beginnen met geld verdienen met je domein.

Gerelateerde blogs:

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) ↓