PHP 5.4 Upgrade

In de eerste week van juli upgraden wij alle shared hosting klanten naar PHP 5.4. Eind juni informeren we per e-mail iedereen over het exacte moment van de upgrade. In dit bericht leggen we je uit wat deze wijziging inhoud, en hebben we alle relevante informatie over deze upgrade voor je verzameld.

Waarom PHP 5.4

5.4 is de meest recente versie van PHP. De exacte versie die wij voor je installeren is een stabiele en veilig gemaakte versie van PHP 5.4.4 (juli 2012). Nieuwe applicaties kunnen soms niet meer overweg met oudere versies van PHP. Het is dus goed om up-to-date te zijn zodat je alle software kunt gebruiken en er geen veiligheidslekken in je website zitten.

Mogelijke gevolgen voor je website

Als je een website hebt die niet dynamisch is (dus geen gebruik maakt van PHP), zoals websites gemaakt in Frontpage of Dreamweaver, merk je niets van deze wijziging. Ook alle CMS pakketten zoals WordPress of Joomla die redelijk up-to-date zijn zullen gewoon doorwerken.

Als je echter een CMS systeem of eigen PHP applicatie gebruikt die al meer dan 2 jaar niet is geüpdatet, dan kunnen er wijzigingen nodig zijn. Als je zelf je PHP code onderhoudt, lees dan verder wat de belangrijkste wijzigingen zijn en update eventueel je code. Stuur anders deze blogpost door aan je webdesigner of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Let op: Websites die versleuteld zijn met Zend Optimizer zullen niet meer werken.

Wat kan ik doen?

  • We bieden een gratis testomgeving aan, los van je huidige website. Vraag deze hier aan.
  • Indien je 100% zeker wilt zijn dat je website blijft werken, kun je een test traject met ons doorlopen. Neem contact met ons op als je hier behoefte aan hebt (let op: hier zijn kosten aan verbonden).

Incompatibiliteit

Er zijn enkele PHP functies die niet meer werken in PHP 5.4 en enkele methoden die niet meer op dezelfde manier werken. Een volledige lijst van functies die in PHP 5.4 niet meer werken vindt je hier. Bij upgraden vanaf versie 5.2 is de lijst functies die niet meer werken vanaf versie 5.3 ook van belang.

Enkele highlights:

  • magic_quotes wordt niet meer ondersteund. De functie set_magic_quotes_runtime() geeft vanaf nu een error;
  • safe_mode, en register_globals bestaan niet meer (instellingen die je voorheen kon in- of uitschakelen bij ons);
  • Enkele mysqli aliassen zijn verdwenen;
  • Enkele functies zijn definitief verwijderd, zoals session_is_registered();
  • Enkele namen zijn gereserveerd, te weten: trait, callable, insteadof, goto, namespace;
  • Suhosin, Zend Optimizer en Ioncube verdwijnen uit onze standaard configuratie

Check je code

Een simpele PHP file die je kunt gebruiken om je eigen PHP code te doorlopen op verouderde functies (bedoeld voor 5.3) kun je hier downloaden.

Gerelateerde blogs:

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) ↓