Stoute providers

SIDN logoWe kregen vandaag als deelnemer een email van SIDN, waarin werd opgeroepen dat deelnemers toch vooral niet “stout” mogen zijn.

… Het is van belang dat het deelnemerregistratiesysteem alleen gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is: het registreren en muteren van .nl-domeinnamen en daarbij behorende administratieve gegevens. Het is dus alleen toegestaan de gevraagde gegevens in de gebruikelijke format in te voeren. SIDN zal haar systemen hierop de komende tijd actief monitoren.

Tussenpersonen die in DRS de afgelopen dagen andere data hebben ingevoerd dan administratieve gegevens in “platte tekst”, zullen hierop worden aangesproken. Tegen tussenpersonen die vanaf vandaag nog scripts of oneigenlijke data invoeren zal SIDN direct maatregelen nemen…

Ik heb direct even gekeken of er nog iets te vinden was in het besloten gedeelte, en jawel, nog een slash b dat een onderdeel is van het vetgedrukt maken van tekst:
www.satserver.nl - beheerpanel voor providers </b>

Heel inventief! Natuurlijk niet de bedoeling, maar als je als SIDN een systeem maakt voor heel veel geld door hele dure consultants :-D, leg dan toch vooral de schuld bij jezelf als je toestaat om deze codes in te voeren, terwijl de basis toch is bij het maken van (web)applicaties dat je filtert op gebruikersinvoer. Bedank ze liever voor het testen, dan zo met een vingertje wijzen, terwijl je zelf (mede) schuldig bent. Kijk, als het nu misbruik was, maar een beetje onschuldige opmaak, niets mis mee toch?

Gerelateerde blogs:

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) ↓