Google hervat zijn poging om volledige adressen te verbergen vanaf Chrome versie 85

In de loop der jaren heeft Google al vaker geprobeerd om volledige URL’s te verbergen in de adresbalk van Chrome. Ondanks de openbare kritiek die na elke poging kwam, drukt Google door met nieuwe plannen om alle delen van de webadressen te verbergen, behalve de domeinnaam.

Om dit te testen moet je het Canary kanaal downloaden en installeren van de officiĆ«le Google website, en in de adresbalk ‘chrome://flags/’ typen. De versie van het Kanaal is 85.0.4173.0 op het moment van schrijven.

Voer vervolgens ‘Omnibox UI Hide Steady-State URL Path, Query en Ref’ in het zoekveld in, verander de status van de functie van ‘Default’ in ‘Enabled’ en klik op ‘Relaunch’ om browser opnieuw op te starten.

This image has an empty alt attribute; its file name is XWufqYEgwPMmBIHmuvetf6Tk-2uf6IAPyzIJTqdhJFLhjY-8CjiO7tHacN4YRZMTEluyiPtqBNXERZ9mOAKNGfCVuHhFCcszEV2Hc31w1Sy0l4p0cKeLPRbjTKTzF1sc-TxgvqPI

Bovendien zei de ontwikkelaar van Chromium Livvie Lin in een ontwerpdocument eerder dit jaar ”Het tonen van de volledige URL kan afbreuk doen aan de delen van de URL die belangrijk zijn voor het maken van een veiligheidsbeslissing op een webpagina”.

Naar onze mening is de volledige URL belangrijk en zou Chrome in plaats daarvan moeten blijven kiezen voor lichtere kleuren, in plaats van het pad volledig te verbergen.

Bron: androidpolice.com