Code Editors

Als ik ergens aan verslaafd ben dan is het wel nieuwe tools uitproberen om het leven makkelijker en efficiënter te maken. Er komen continu nieuwe tools uit en dat is geweldig! In deze serie geef ik een overzicht van de tools die ik gebruik. Ik ben ook erg benieuwd naar de tools en sites die je zelf gebruikt.

Code Editors

Sublime (Mac/Windows/Linux) – Mijn favoriete editor. Via de package manager kan je heel veel plugins installeren, zoals andere thema’s voor syntax highlighting, maar ook validators en auto-completes. Ik vind het ook super dat je met meerdere cursors kunt werken en dat je een bestand meerdere keren kan openen, dan kan je de top van het bestand bijvoorbeeld links op je scherm zetten en een ander stuk van het bestand rechts. De mini map aan de rechterkant geeft je een goed idee waar je in het bestand aan het werkt bent. Kortom een geweldige editor! Hier is een gratis les voor het optimaliseren van je php workflow.

Sublime

Coda (Mac) – ik gebruik Coda al jaren en ik gebruik het nog steeds voor het updaten van code via FTP, dat is makkelijk voor een quick fix. Je kan voor elke site een profiel toevoegen en makkelijk tussen projecten switchen. Als je puur html/css schrijft, dan zit er een handige optie in om real time je updates te zien. Er is ook een versie voor de iPad, dat kan handig zijn, maar ik heb er nog geen profijt van gehad. Verder is er een MySQL tool ingebouwd, dus een echte all-in-one tool.

Coda

Atom (Mac/Windows/Linux) – de nieuwe editor van GitHub – je kan bijvoorbeeld een thema zelf aanpassen met CSS, maar ook heel veel packages gebruiken om het helemaal perfect te maken!

 

Volgende week een nieuwe categorie: FTP clients!

Heb je een suggestie, laat het graag weten.

 

Published
Categorized as Blog

By Rutger

Rutger is mede-oprichter van Hensel Hosting.