Massale inbreuk op de beveiliging van website wachtwoorden zijn online opgedoken

Massale inbreuk op de beveiliging van website wachtwoorden zijn online opgedoken

Google waarschuwt gebruikers dat miljarden wachtwoorden en honderdduizenden gebruikersnamen en wachtwoordcombinaties zijn gehackt.

In februari van dit jaar lanceerde Google een nieuwe Password Check up-extensie voor Chrome. Een waarschuwingssignaal verschijnt elke keer als je inlogt op een website met behulp van een van meer dan 4.000.000.000 gebruikersnamen en wachtwoorden die al zijn blootgesteld aan een grote hack of schending.

De gratis wachtwoord Check up software kan worden geladen op Google Chrome en laat je weten of je accountgegevens zijn aangetast in een cyberaanval of Data Breach.

In een verklaring van Google. “Sinds onze lancering hebben meer dan 650.000 mensen deelgenomen aan ons experiment. In de eerste maand zijn al 21.000.000 gebruikersnamen en wachtwoorden toegevoegd waarvan er 316.000 door de extensie scan zijn gemarkeerd als onveilig. Dit is 1.5% van de aanmeldingen gescand door de extensie.”

Internet experts dringen er nu bij gebruikers op aan om te controleren of ze goede wachtwoorden gebruiken die nog niet zijn gestolen.

Stappen voor het verifiëren van uw wachtwoord

Bron: https://www.thesun.co.uk/tech/9734757/google-passwords-hacked-how-to-check

Gerelateerde blogs:

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) ↓