Veilig(er) browsen qua privacy

Hierbij een paar tips over hoe je iets veiliger kan browsen op internet.

Log uit van Facebook en Google (en Twitter) voordat je andere websites bezoekt, of gebruik voor Facebook en Google een aparte browser, anders kunnen Facebook en Google je over een heel groot aantal websites blijven volgen. Dit is vervolgens ook de reden dat als je een keer naar iets kijkt, je vervolgens maanden lang achtervolgt wordt door advertenties over hetzelfde onderwerp. Ditzelfde effect krijg je als je in Chrome “New Incognito Window” opent. Maar dan moet je er wel aan denken.

Als je bijvoorbeeld alleen Chrome gebruikt voor Facebook en Google en Safari of Firefox voor de rest, dan ben je mogelijk al een eind op weg.

Gebruik browser plugins om trackers te blocken, zoals ghostery, dat scheelt ook in advertenties op de pagina zelf, waardoor deze sneller laden en minder bandbreedte kosten.

FYI Wat je doet op Facebook geeft ze heel veel informatie over je zie http://dataselfie.it/ en datzelfde geldt uiteraard voor alle grote websites die jou als inkomstenbron hebben.

Verder kan je een VPN provider kiezen waardoor je internet provider niet goed kan zien wat je allemaal bezoekt. Je computer maakt dan een veilige verbinding met de VPN provider die vervolgens de website voor je ophaalt en naar je doorstuurt. Het functioneert als een proxy, waardoor niet makkelijk zichtbaar is wat je aan het doen bent. Dan moet je uiteraard wel je VPN provider vertrouwen. Als je overigens geinteresseerd bent in een VPN service via Hensel Hosting neem dan contact met ons op, bij voldoende interesse kunnen we dit ook aanbieden.

Heb je zelf nog goede tips, laat dan een comment achter of stuur ons een email, dan voegen we het aan deze lijst toe.

 

Gerelateerde blogs:

Posted in: Blog

Leave a Comment (0) ↓